18. september

Guðmundur Rúnar Kristjánsson
Guðmundur har over 20 års designerfaring. Han har arbejdet på store projekter og har erfaring med film, reklamer, fotografi, digital design, app udvikling og hvordan det hele bindes sammen til en helhed.

Hvad er UX Design – og hvordan bruges det forretningsmæssigt? 
I dette indlæg får du et indblik i det mest grundlæggende inden for UX – Experience Design. UX er det vigtigste element for en god oplevelse online, og er noget, som dine brugere både bevidst og ubevidst forbinder med en troværdig virksomhed. Vi bringer dermed design ind i et forretningmæssigt perspektiv og gennemgår følgende:

  • Hvad er det forretningsmæssige mål med hjemmesiden?
  • Hvad er UX – og hvorfor er det vigtigt?
  • Små ændringer i UX kan gøre en stor forskel
  • Undgå at miste kunder på grund af dårlige oplevelser
  • Hvordan håndteres utilfredse oplevelser?
  • Hør om en virksomhed, der forøgede deres onlinesalg med 16% ved at redesigne hjemmesiden med UX som udgangspunkt
  • Få indblik i den nyeste udvikling og tendenserne inden for UX.

Indlægget er bygget op omkring virkelige eksempler, og det består ikke udelukkende af fagsprog, som kun webdesignere eller udviklere forstår. Hvis du designer eller administrerer hjemmesider og ønsker at give brugerne en god oplevelse online – og derved også skabe en god opfattelse af virksomheden offline – så er det værd at lytte med her.

Indlægget er også meget relevant for dig, der er leder eller driver en virksomhed, hvor du er afhængig af det salg og de henvendelser der kommer via online kanaler.